ELMALI PİRİNÇ ÇORBASI

Bir çorba tarifinde meyve kullanıldığını ilk kez bu tarifle gördüm. Sonra bir düşündüm neden olmasın diye, annelerimiz biz küçükken her şeyi rendeleyip püre yapıp karıştırarak adı olmayan besleyici çorbalar yapıyorlardı. Öyleyse vardır annelerin bir bildikleri diyorum ve tarifi sizlere sunuyorum.

MALZEMELER
2 çay bardağı pirinç (haşlanmış)
2 büyük elma rendesi
3 yemek kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı dereotu ve maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Üç bardak kaynamış suyun içine elma rendelerini, haşlanmış pirinci ve tuzunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra bir tabağa alın. Bir tavada kırmızı biberi yağda hafifçe yakın ve çorbanın üzerinde gezdirin, dereotu ve maydanozla süsleyip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder