EZME SEBZE ÇORBASI

Gribin ve nezlenin kol gezdiği soğuk günlerde sofranızda bulundurmanın faydalı olacağı çorbalardan birsi de sebze çorbasıdır. Et suyu ve margarinin lezzetine lezzet kattığı, sebzelerinin besin değerine değer kattığı çorbamız huzurlarınızda...

MALZEMELER
6 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük soğan
1 adet küçük kereviz
1 adet patates
2 kahve fincanı un
2 dilim bayat ekmek
2 adet küçük havuç
50 gr kaşar peyniri
defne yaprağı
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın. Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder