FASULYE ÇORBASI

Fasulye yemeğimi yapıyoruz demeyin, hakikaten fasulyeli yoğurtlu çorbayı tattığınızda anlayacaksınız ne kadar lezzetli olduğunu. Hatta vazgeçilmezleriniz arasına da girerse şaşırmam :) Unutmadan yoğurdun kesilmemesine dikkat edin eklerken. Kolay gelsin.

MALZEMELER
1 soğan
4 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
4 bardak su
1 domates, rendelenmiş
150 gr taze fasulye (1 bardak)
5 çorba kaşığı un
1,5 bardak yoğurt
1 yumurta
tuz

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince  kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin.
 Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğutlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin.
 Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder