KREMALI SOYA ÇORBASI

Soya eti ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmasa da, besin değeri yüksek bir gıda maddesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Öyleyse sofranıza farklı bir tat katmak ve bir değişiklik yapmak için en azından bir kez bu tarifi denemeye ne dersiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
30 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
100 gr krema
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı un
2 bardak su
1 küçük, ince doğranmış kuru soğan
1/2 çay kaşığı taze kekik
1/2 çay kaşığı taze biberiye
1/4 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanı çok ince kıyın, yağda pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine unu ekleyin, birkaç kere karıştırdıktan sonra 2 su bardağı su ilave edin. İyice kaynadıktan sonra üzerine soya etlerini ekleyin, kapağını kapatıp 10 dakika kaynatın, kremayı ekleyin, 10 dakika daha kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra taze baharatlar ve tuzla tatlandırın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder