KREMALI TAVUK ÇORBASI

Kremalı tavuk yemeğini denemiş olanlar mutlaka bu tarifi de deneyecektir, kremalı tavuğun lezzetini aldıktan sonra. Kremanın tavuğun lezzetine lezzet kattığını ve enfes bir yemek meydana getirdiğini göreceksiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
1 litre beyaz tavuk suyu
100 ml. krema
50 gr pişmiş beyaz tavuk eti
500 gr tavuk kemiği
60 gr tereyağı
60 gr un


Tarifimiz 5 kişiliktir.


HAZIRLANIŞI
Tereyağı ve undan sarı meyane yapın.Tahta kaşıkla devamlı karıştırıp  tavuk suyunu ekleyin.Kemikleri haşlayın, süzün, çorbaya katın. Çorbayı bir taşım kaynatın, tuz biber ekip 45 dakika kısık ateşte kaynatın. Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın ve kremayı çorbaya ekleyin.Tavuk etini ince ince doğrayın, ısıtıp çorbaya ekleyin.

2 yorum:

  1. Sevdiğim bir çorba ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Seval, ben de çok seviyorum kremalı tavuğu :)

    YanıtlaSil