MANTILI ÇORBA

Mantıyı genelde yoğurtlu biliriz. Sıcak sıcak mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de baharatlı yağ... Bu mantının yemeği. Peki çorbasını duydunuz mu, ya da denediniz mi? Mantıdan çorba mı olurmuş demeden önce denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.

MALZEMELER
1 su bardağı un
yarım paket margarin
150 gr yağsız kıyma
1 su bardağı nohut
1 baş soğan
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çorba kaşığı kurü nane
10 bardak su
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber, kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın. Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohudu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. İçlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukarıdan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder