Bilmeyenin, tatmayanın olmadığı, istenilen her köşe başı lokantasında yenebilen, yemekhanelerin vazgeçilmezi mercimek çorbası. Her ne kadar böyle yaygın bir çorba da olsa, her yapılan mercimek çorbası usta ellerden çıkanlar kadar lezzetli olmuyor. Mercimekte ustalaşmak da sürekli yapmakla oluyor elbette. Buradan başlayabilirsiniz siz de ustalık adımlarınıza, buyurun...
MALZEMELER
Yarım paket kırmızı mercimek
1 baş soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
Yarım limon
2,5 litre su (10 su bardağı kadar)
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kaynamakta olan suya ayıklanmış, yıkanmış, iri iri doğranmış soğan, patates, havuç, yağ ve mercimekler atılır. Yarım saat kadar kaynatılır. Çorba ılındıktan sonra el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Bir taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman limon suyu ve kuru nane ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder