PİRİNÇLİ BALKABAĞI ÇORBASI

Balkabağı genelde kabak tatlısıyla anılıyor olsa da çeşitli yemeklerde de kullanılıyor elbet. Kabak severler için  şimdiki tarifimiz pirinçli bal kabağı çorbası. Buyurunuz, afiyet olsun...

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1300 gr. balkabağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
1/2 demet dereotu
Yeterince tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın. Ballkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, soyulmuş soğan, karanfil ve pirinci ilave edip kaynatın. Ateşten aldıktan sonra mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa 1 kaşık kremâ ve bir tutam ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder