AHUDUDULU BÖĞÜRTLENLİ KEK

MALZEMELER
Bir su bardağından iki parmak fazla un
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir adet limonun rendelenmiş kabuğu
On çorba kaşığı margarin
İki çay bardağı tozşeker
Üç adet yumurta
Bir su bardağı ahududu
Bir su bardağı böğürtlen

HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtaları, tozşekerle birlikte karıştırın. Oda sıcaklığındaki margarini ekleyin, iyice karışmasını sağlayın. Tuzu katıp, kabartma tozunu ekleyin. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu ve unu ilave edin. Mikserle bu karışımı iyice çırpın. Ahududu ve böğürtlenleri hamura katın. Bir kaşık yardımı ile karıştırın. Yuvarlak kalıbı yağlayın. Hamuru içine dökün. Kalıbın üzerini bir alüminyum folyo ile örtün ve içi su dolu başka bir kabın içine oturtun. Önceden ısıtılmış iki yüz elli derece fırında iki buçuk saat pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder