BADEMLİ KEK

Bol bademli yumuşacık kek tarifini aşağıda görebilirsiniz.
MALZEMELER
Üç çorba kaşığı mısır unu
Bir su bardağıi ayıklanmış badem
Bir paket tereyağı (veya margarin)
Bir su bardağı pudra şekeri
Üç çorbakaşığı un
Dört yumurta
süt

HAZIRLANIŞI
Bademleri, önceden ısıttığınız yüz elli derecelik fırında on beş dakika kadar kızartın, sonra mikserden geçirin. Bir çorba kaşığı pudra şekeri ilave edip yeniden karıştırın. Bir kapta, tereyağ veya margarini krema haline gelinceye kadar karıştırın bu sırada artan pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin. Karışıma iki yumurta sarısı ve iki bütün yumurtayı bir kerede katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra karışıma önce elenmiş unu, daha sonra mısır ununu ekleyin. Sonra da dövülüp toz haline getirilmiş bademi ve romu katın ve tekrardan karıştırın. Eger hamur fazla yoğunlasırşa biraz süt ilave edebilirsiniz. Yağladığınız bir kek kalıbına bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış yüz doksan derecelik fırında kırk kırk beş dakika pişirin. Sıcak sıcak servis tabağına koyun, soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder