KARAKÖY POĞAÇASI

MALZEMELER
Hamuru için:
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (5 su bardağı)

İç harcı:
Peynir, maydanoz

Üzeri için
Susam

HAZIRLANIŞI
Yarım su bardağı ılık suyun içine şeker ve mayayı koyup karıştırın,Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın içine sıvıyağ, yoğurt, tuz, yumurta ve ılık suda erittiğiniz mayayı koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.(hamur sert olmasın)Hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizle açıp içine peynirli harç koyarak poğaça şekli verin.Tepsiyi yağlayın veya yağlı kâğıt serin poğaçaları tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.Tepsileri mayalanması için sıcak bir ortamda(güneş alan bir yer olabilir) poğaçalar iki misline ulaşana kadar en az 1-1,5 saat bekletin. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin.
Not: yumurta ve yoğurt oda sıcaklığında olsun.

1 yorum:

  1. ben poaçanızı denedim süper oldu. misafrlerime sabah kahvaltısında yaptım bugun çok beğendiler. benimde tariflerim vardı ama onları yapıp yemekten sıkıldım birde bunu deneyeyim dedim pişman olmadım. teşekürler tarif için . <3

    YanıtlaSil