KAYMAKLI POĞAÇA

MALZEMELER
225 gr kaymak
1 çay b. sıvı yağ
1 çay b. su
1 tane yumurta
125 gr. margarin
1 p. kuru maya
2 yemek k. toz şeker
1 yemek k. tuz
alabildiği kadar un

İçi için:
kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba, unu alalım, üzerine sıvıyağı, yumurta sarısını ve kaymağı ilave edelim. Ilık suda erittiğimiz mayayı ilave edelim yoğuralım, kıvama gelince hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde açalım, ortasına kaşar peyniri rendesi alalım ikiye katlayıp kapatalım, yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpip.170 derecelik ısıda pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder