KIYMALI AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER
İç malzemesi
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay karabiber
Hamuru
3 adet patates
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI
Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın.3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin.Üzerine 200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4.5 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip yoğurun.Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 15 cm çapında açın, 4’e bölün.Geniş kenarına malzemeden koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörek otu ilave edin. 175 derece fırında 20-30 dakika pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder