LORLU KURABİYE

Bildiğimiz unlu kurabiyeden pek farklı görünmese de hamurunda kullandığımız lor peyniri ve fıındık içinin tadı tarifimizin lezzetini oldukça arttırıyor. Unlu kurabiyeyi zaten yapıyorsanız tarifimizi bir de bu şekilde denemenizi tavsiye ediyoruz. Kolay gelsin.

MALZEMELER
2 adet yumurta
125 gr margarin
aldığı kadar un
1/4 lomunun suyu
250 gr lor peyniri
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı dövülmüş fındık

HAZIRLANIŞI
Kurabiyeleri pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. Margarini eritin, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta,lor ve limon suyunda ettiğiniz karbonatı iyice yoğurun. Dövülmüş fındık içi ve un katıp, ele yapışmayacak kıvama gelinceye dek yoğurun. Hamur istenilen kıvama geldiğinde, yumurta iriliğinde parçalara ayrın. Avuç içinde yuvarladığınız hamur topaklarının üst kısımlarını toz şekere batırıp, tepsiye dizin, orta hararetli fırında pembeleşinceye dek pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder