HÖRRE ÇORBASI

Güzel Anadolumuzun kendi halindeki köylerinde çeşit çeşit malzemeler bulunmuyordu mutfaklarda. Köylerin yegane besin maddesi undur. Her şey unla başlar o şirin mutfaklarda. Un, salça, tereyağı... İşte Hörre çorbası da Anadolumuzun en sade fakat yapan analardan dolayı en zengin çorbası.

MALZEMELER
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı un
5 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI
Bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile unu, kısık ateşte kavurun. Rengi dönünce yavaş yavaş suyunu da ekleyin, sonra tuz ve karabiberini ilave edin. Sürekli karıştırarak dibi tutmasını engelleyin. Küçük bir tavada yarım kaşık tereyağını eritin ve salçayı da ekleyin.Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.


3 yorum:

  1. Bu çorbayı rahmetlı dedem çok severdi.Hasta ya sıfa dir derdi.Annen seninle gurur duyuyordur eminim.Oyapıyor sen yazıyorsun öylemi? ne güzel masaallah.neden kendisi yazmıyorki?

    YanıtlaSil
  2. Gurur duyuracak bir evlat olabiliyorumdur inşallah :) Deden haklı sıcak sıcak içildiğinde hatta içine sarımsak da katılabilir antibiyotik olsun diye, hastayı ayağa kaldırır :) kendi tariflerim annemin yaptıkları, bazen başka yerde görüp beğendiğim tarifler... Annem tuhafiyesinde çeyiz siparişlerini dikmekle meşgul oluyor ve internetle de pek ilgisi olmayan birisi :)

    YanıtlaSil
  3. Canım istedi şimdi ne kadar güzel olurdu hazırda olaydı sıcacık içerdim Cihan aklıma getirttin havalar ısınmadan yapmalıyım Hoşçakal,Yaptığımda haber ederim bütün arkadaşlar hep beraber içeriz...

    YanıtlaSil