HAYDARİ

Mezeler sofraların en önemli ayrıntılarıdır. Sofrada çok güzel yemekler olabilir ama yanında ilk kez tadılacak, ya da görüntüsü ile cezbeden bir meze çeşidinin bulunması misafirlerinizi oldukça etkileyecek, akılda kalacak bir şeyler bırakacaktır. Afiyet olsun.

MALZEMELER
Yarım kg süzme yoğurt
Yarım demet roka
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Üzerine: Pul biber

HAZIRLANIŞI
Süzme yoğurdu derin bir kasede krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Yıkanmış ve ayıklanmış roka yapraklarını incecik kıyın. İnce kıyılmış sarımsakla birlikte yoğurda ilave edin. Zeytinyağı ve tuzu da katıp, karıştırın. Üzerini pul biberle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder