KAPLUMBAĞA PASTASI

Çok şirin görünümlü çocuklarınızın sevebileceğin bir lezzet
MALZEMELER
Pandispanya için:
üç adet oda sıcaklığında yumurta
üç kahve fincanı tozşeker
üç kahve fincanı un
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
bir kutu krema
üç adet kakaolu topkek

Üzeri için:
beş adet kivi

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kasede yumurtaları tozşekerle birlikte mikserin en üst seviyesinde koyu bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Daha sonra elenmiş unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra bütün malzemeyi tekrar çırpın. Orta büyüklükte yuvarlak bir fırın kabının içine boşaltın. Daha önceden ısıtılmış yüz yetmiş beş derece fırında otuz dakika pişirin. Piştikten sonra soğutun ve küçük kareler halinde kesin. Diğer tarafta bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları krema ile karıştırın. Bu karışımı, küçük kareler halinde kestiğiniz pandispanya ile karıştırın. Kaplumbağa formu vereceğiniz kaba önce streç film serin. Hazırladığınız karışımı bu kabın içine boşaltın. Üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında iki üç saat dinlendirin. Donan kaplumbağanın gövdesini servis tabağına alın. Topkeklerden dört adet ayak ve bir adet baş hazırlayıp, yerleştirin. Kaplumbağanın üzerini kivi dilimleri ile kaplayın. Bonibonlarla süsleyip, daha sonra servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder