KARİDESLİ DİL BALIĞI

MALZEMELER
40 gr un
maydanoz
100 gr mantar
40 gr tereyağ
1/2 kg karides
3 çay fincanı su
4 adet dil balığı
1 çay fincanı krema
1 çay fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşık elma sirkesi
tuz

HAZIRLANIŞI
Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın. Diğer yanda balık filetolarını  tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun. Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın. Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın. Daha sonra bir süzgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar  birbirine yedirin, balık suyunu  ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder