UN TARHANA ÇORBASI

Tarhananın Anadoluda birkaç farklı çeşidi mevcut. Bunlardan birisi de un tarhanası. Tarhananın un gibi toz şeklinde olması sebebiyle un tarhanası adını almış olduğunu düşünüyorum. Turuncu-kırmızı renkte oluyor. hazır çorbaların kolaylığını un tarhana çorbası ile Anadolu insanı yıllar önce keşfetmiş :)

MALZEMELER
150 gr tarhana
1 bardak su
1.5 lt et suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
100 gr kıyma
1 adet domates
½ çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Tarhana bir bardak su ile ıslatılır. Bir tencerede kıyma, tereyağı ile bir kaç kez çevrilerek kavrulur, rendelenmiş domates ilave edilir ve üzerine et suyu dökülür. Islatılmış tarhana yavaş yavaş dökülerek kaynayana kadar karıştırılır. On dakika kadar kaynatılarak pişirilir ve yarım kaşık tuz ilave edilir.

Not: Üzerine kırmızı biberli tereyağ gezdirilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder