YEŞİL KABAK ÇORBASI

MALZEMELER
1/2  kg kabak
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı  ekşimiş yoğurt
2 çorba kaşığı maydanoz
2  çorba kaşığı tereyağ
1 bir tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Yeşil taze kabakları, bir tencere içine, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, tereyağı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine bir su bardağı süt ve iki su bardağı su koyup kabak pişinceye kadar iyice kaynatın. Piştikten sonra kenara alıp beş-on dakika kadar  bekletin. Bu arada  bir çanakta yoğurt ile yumurtayı  iyice çırpın ve  çorbaya yavaş yavaş yedirin. Üzerine maydanoz koyup, servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder