Kış günlerinin şüphesiz en sevilen içeceği saleptir diye düşünüyorum. Şöyle sıcacık salebinizi ve tarçınınızı yanınıza alıp pencere kenarından yağmuru izleyerek ya da loş ışık altında kitap okuyarak vakit geçirmek hepimizin hayalidir şehir koşturmacası kurbanları olarak.
MALZEMELER
2.5 çorba kaşığı şeker
yarım çorba kaşığı toz salep2 çay kaşığı tarçın
4 bardak süt
6 kişilik
HAZIRLANIŞI
Salep ve şekeri bir tencereye koyup iyice karıştırın. Soğuk sütü azar azar ekleyerek ezin. Karıştırarak kısık ateşte koyulaşıncaya dek 10-15 dakika kadar pişirip ateşten çekin. Bardaklara koyup üzerini tarçınla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder