MALZEMELER
3 adet yumurta
1 adet büyük boy havuç
1 Çay bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
2,5 – 3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince havuç, tarçın ve cevizi ekleyerek karıştırmaya devem edin. 180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder