Elma şekerini bir çoğumuz yemişizdir küçükken. O zaman belki çok düşünmedik nasıl yapıldığını ama şöyle bir düşününce merak da etmiyor değiliz :) Öyleyse hem tarifini verelim hem de nasıl yapıldığı ile ilgili video' sunu paylaşalım sizlerle.
MALZEMELER
5 adet orta boy elma (kırmızı veya yeşil)
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
½ su bardağı mısır şurubu ya da glikoz
¼ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
5 adet tahta şiş
HAZIRLANIŞI
-Şişleri elmaların ortalarına gelecek kadar saplayın ve bir kenarda bekletin.
-Su, şeker ve mısır şurubunu derin çelik tabanlı bir tencerede orta ateşte ısıtın.
-Eğer şeker termometreniz varsa 160 derece gıda boyasını ekleyip işlemi tamamlayabilirsiniz.
-Termometreniz yok ise karışımınız baloncuklar halini alınca soğuk su dolu bir bardağa kaşığın ucuyla bir damla sıcak şekerden damlatın eğer top şeklinde dibe çöküyorsa hazır demektir.
-Bir tepsiyi yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin.
-Elmaları şekere batırıp sonrasında ters şekilde kağıdın üzerinde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder