Öksürük denince çoğumuzun aklımıza ilk gelen 1 şişe antibiyotik destekli tatlandırılmış şuruptur. Çocukluktan beri böyle görmüşüzdür çünkü. Fakat şunu hep göz ardı ederiz, kullandığımız her ilacın faydaları olduğu gibi vücutta bıraktığı kalıntılar ya da yan etkiler de olabilmektedir.
Bu nedenlerden dolayı mümkün olduğunca doğal bitki ve gıdalardan destek almamız gerekiyor. Doğal yollarla yapılan bu öksürük şurubu hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek hem de kış aylarında maruz kaldığımız enfeksiyonlara karşı vücudumuzu koruyacak.
Gelin gerekli malzemelere bakalım ve fotoğraflarla nasıl yapıldığını görelim.
Malzemeler:
1/4 bardak bal
1/4 bardak taze
sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı
rendelenmiş zencefil
1/4 bardak eczaneden
alınan sebze gliserini
Yapılışı:
Limon suyunu ve
zencefili karıştırarak ufak bir tencerede düşük sıcaklıkta 10 dakika kadar
kaynatın.
Ardından karışımı orta boy bir kaseye
süzerek boşaltın.
Sebze gliserinini ve balı kaseye koyup
iyice karıştırın.
Şurubu ufak bir şişeye
koyun ve hava geçirmesini önleyecek şekilde kapatın. Bu şurubu 1 yıl kadar
buzdolabında saklayabilirsiniz. Gliserinin tarihinin geçmemesine dikkat edin.
Öksürdüğünüz günlerde
3-4 saatte bir 1 çay kaşığı içebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder