EVDE DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU NASIL YAPILIR?


Öksürük denince çoğumuzun aklımıza ilk gelen 1 şişe antibiyotik destekli tatlandırılmış şuruptur. Çocukluktan beri böyle görmüşüzdür çünkü. Fakat şunu hep göz ardı ederiz, kullandığımız her ilacın faydaları olduğu gibi vücutta bıraktığı kalıntılar ya da yan etkiler de olabilmektedir.

Bu nedenlerden dolayı mümkün olduğunca doğal bitki ve gıdalardan destek almamız gerekiyor. Doğal yollarla yapılan bu öksürük şurubu hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek hem de kış aylarında maruz kaldığımız enfeksiyonlara karşı vücudumuzu koruyacak.



Gelin gerekli malzemelere bakalım ve fotoğraflarla nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler:
1/4 bardak bal
1/4 bardak taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1/4 bardak eczaneden alınan sebze gliserini
Yapılışı:
Limon suyunu ve zencefili karıştırarak ufak bir tencerede düşük sıcaklıkta 10 dakika kadar kaynatın.
Ardından karışımı orta boy bir kaseye süzerek boşaltın.
Sebze gliserinini ve balı kaseye koyup iyice karıştırın.
Şurubu ufak bir şişeye koyun ve hava geçirmesini önleyecek şekilde kapatın. Bu şurubu 1 yıl kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Gliserinin tarihinin geçmemesine dikkat edin.
Öksürdüğünüz günlerde 3-4 saatte bir 1 çay kaşığı içebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder