DÜĞÜN ÇORBASI

Yoğun içerikli çorbaları sevmeyenlerin hoşuna gidecek bir tarifle buluşturalım sizi. içeriğindeki tek tane kuzu eti. O da zaten iri taneler halinde olacağından bağırsaklara oldukça faydalı olabilecek sıvı bir çorba çıkıyor meydana. Neden düğün çorbası denmiş diye merak edenlerimiz de olabilir belki, içeriğine bakarsanız bir köy evinde rahatlıkla bulunabilecek malzemeler ve dolayısıyla köy düğünlerinde davetlilere dağıtıldığı için düğün çorbası olarak kalmış adı.


MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1.5 çorba kaşığı un
1 litre et suyu
1 adet limon
1 adet yumurta
300 gr parça kuzu eti

HAZIRLANIŞI
1 litre kadar suya parça etler atılır, 1 saat kadar kaynatılır. Diğer tarafta un ve yağ kısık ateşte hafifçe çevrilerek kavrulur ve üzerine yavaş yavaş etin suyu eklenir. Daha sonra bu suyun içine etler de atılır ve et suyunun tamamı konulur. Çorba ılındıktan sonra 1 limonun suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve pişen çorbaya ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder