PIRASA ÇORBASI

Pırasa çok yaygın olarak tüketilmiyor aslında, sebze sevmeyenlerden dolayı. Ama bu sebzelerin faydasını ve lezzetini göz ardı etmemize sebep değil tabi. Pırasa çorbası diyoruz ama içerisinde patatesi soğanı havucuyla tam bir sebze çorbası. Annelere ara sıra yapmalarını tavsiye ediyoruz. Kolay gelsin.

MALZEMELER
1 kg pırasa, yeşil kısmı
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 adet küçük patates
1 adet küçük soğan
1 adet küçük havuç
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 adet yumurta
et suyu veya su
maydanoz
limon
tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanları rendeleyip, yağla birlikte kavrun ve içine salça ilave edin. Çok ince doğranmış pırasa, havuç rendesi, patates ve yeteri kadar etsuyu veya suyu katın. Kaynayınca pirinç ilave edin ve pişmeye bırakın. Pişince bir adet yumurta, iki kaşık un ve limonla çırpıp, çorbaya katın ve ateşin altını  kapatın.
Ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder