KAÇAMIK

Kaçamık yemeğini bırakın yemeyi birçoğunuzun adını bile duymadığına hatta bu ne biçim isim diyenlerin bile çıkacağına eminim:) Ama kesinlikle denemenizi ve anadolunun belki de en eski tatlı tariflerinden birini tatmanızı öneririm.

MALZEMELER:
Mısır unu
Tuz
Su
Pekmez
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:
Önce mısır ununu bir tencerede karıştıra karıştıra kavurmak gerekir. Sonra kaynamış ve içine tuzu eklenmiş olan suyun içine kavrulmuş un dökülerek sürekli karıştırılır. İyi karıştırarak unun topaklanması önlenmelidir. karıştırma işlemi hamur kıvamı elde edilinceye kadar sürdürülür ve sonra ocaktan alınır. İster tepsiye parça parça dizerek ister ayrı ayrı tabaklara koyarak hem soğuması hem de servise hazır hale getirilmesi sağlanır. Diğer yandan da ayrı bir tavada tereyağı eritilir ve içine pekmez eklenip kaynatılır. Bir veya kalabalığa göre birkaç tabağa tereyağı ile kaynamış pekmez koyarak hamurla birlikte servis edilir. Çatalla hamurdan bir parça alıp pekmeze batırıp afiyetle yemeye başlayabilirsiniz.







Diğer Kaçamık resimleri:




1 yorum:

  1. enteresan görünüyor. Bana kar helvasını anımsatır nedense pekmezli tarifler

    YanıtlaSil