MALZEMELER:
2 su bardağı geceden ıslatılıp haşlanmış yarma (buğday)
1 su bardağı geceden ıslatılıp haşlanmış yeşil mercimek
3 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt (koyu değilse 4-5 bardak kadar)
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
istediğiniz kadar su
YAPILIŞI:
Haşlamaları yaptıktan sonra yarmayı ve yeşil mercimeği büyük bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip güzelce karıştırın. İstediğiniz kıvama gelene kadar su katıp karıştırın. Nane ve zeytinyağı katıp tekrar karıştırın, servis edin.
Notlar:
-Önceden bolca buğday ve yeşil mercimek hazırlayıp kullanacağınız kadar paketleyip dondurun. Lazım oldukça çıkarıp kullanın.
-Buğdayı geceden suya alın, su kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve kapağını kapatıp ertesi güne kadar bekletin. Aynı suda, kesinlikle karıştırmadan pişirin. Böylece çok çabuk bitecektir haşlanma işlemi.
2 su bardağı geceden ıslatılıp haşlanmış yarma (buğday)
1 su bardağı geceden ıslatılıp haşlanmış yeşil mercimek
3 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt (koyu değilse 4-5 bardak kadar)
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
istediğiniz kadar su
YAPILIŞI:
Haşlamaları yaptıktan sonra yarmayı ve yeşil mercimeği büyük bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip güzelce karıştırın. İstediğiniz kıvama gelene kadar su katıp karıştırın. Nane ve zeytinyağı katıp tekrar karıştırın, servis edin.
Notlar:
-Önceden bolca buğday ve yeşil mercimek hazırlayıp kullanacağınız kadar paketleyip dondurun. Lazım oldukça çıkarıp kullanın.
-Buğdayı geceden suya alın, su kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve kapağını kapatıp ertesi güne kadar bekletin. Aynı suda, kesinlikle karıştırmadan pişirin. Böylece çok çabuk bitecektir haşlanma işlemi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder