MALZEMELER
Hamur için;
Dört adet yumurta
Atmış gram seker
Bir cay kaşığı vanilya
Atmış gram un
cok az tuz
Kreması için;
İki yüz elli gram yogurt
Bir yemek kaşığı vanilya
Yüz elli gram ahududu
Üç adet yaprak jelatin
Bir adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın.Yumurta beyazlarını çok az tuz ile kar gibi olana kadar çırpın.Yumurta sarılarını da şeker ve vanilya ile güzelce çırpın,unu ekleyip karıştırın.Yumurta beyazlarını karışıma yavaşça ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin hamuru güzelce yayın.200 derecede on dakika pişirin. Burada jelatini biraz suyun içinde yumuşatın.Limon suyu ile pişirin,karışımı ılıtın.Yoğurt,ahududu ve sekeri karistirin ve jelatinli karışımı yoğurt da ekleyin. Pişirmiş olduğunuz keke hazırlamış olduğunuz kremayı yayarak rulo haline getirin. En az iki saat buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun
çok şirin ve renkli bir site olmuş...ahududulu yoğurtlu pasta da çok dikkatimi çekti..hemen malzemelerini alıp yapmayı deneyeceğim....
YanıtlaSilhttp://www.sanattarihivearkeoloji.com/