MALZEMELER
Üç Su Bardağı Un
Yüz Yirmi Beş Gram Tereyağı
İki Yumurta
Bir Su Bardağı Toz Şeker
Bir Paket Kabartma Tozu
Bir Paket Vanilya
Üç Çorba Kaşığı Toz Badem
Kreması İçin:
Bir Buçuk Su Bardağı Süt
Bir Buçuk Çorba Kaşığı Un
Bir Çay Bardağı Toz Şeker
Bir Paket Vanilya
Üç Çorba Kaşığı Köpürtülmüş Şanti
Üzeri İçin:
Çilek
Badem
HAZIRLANIŞI
Büyük bir kabın içine unu koyup ortasını açın. Yumurta, tereyağı, kabartma tozu, toz şekeri,vanilya, toz badem koyup yoğurun. Yağlanmış kaba hamuru koyun. Daha önceden yüz seksen derecede ısıtılmış fırında pişirin.Bu arada kremasına gerekli olan malzemeler süt, vanilyave unu koyup pişirin. Soğması için bir kenara alın. Daha önceden hazırladığınız şantiyi ekleyip karıştırın. Hamuru servis tabağına alın. üzerine kremayı dökün bağdemleri ve doğranmış çileklerle şekillendirin. Kalan bademleri üzerine serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder