VİŞNELİ ANNE KALBİ

MALZEMELER
Dört yumurta
Bir su bardağı toz şeker
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
İki su bardağı un
Yarım çay bardağı su


Kreması için:
İki su bardağı süt
Üç çorba kaşığı un
Bir tatlı kaşığı vanilya şekeri
Altı çorba kaşığı toz şeker


Krem şantisi için:
Bir paket çilekli toz şanti
Bir buçuk su bardağı süt


Üzeri için:
vişne
Çilekli çikolata
pembe parça çikolata

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine yumurta, toz şekeri koyup iyice karıştırın. Sonra üzerine yarım çay bardağı su, kabartma tozu, vanilya, un koyup. Çemberli kek kalıbın altına yağlı kağıt serin. Hazırlamış olduğunuz harcı Çemeberli kek kalıbına döküp yüz yetmiş dereceli fırında pişirin. Pişmiş olan keki üçe bölün. Bir tencereye sütü, unu, yanilya, toz şekeri koyup karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde krem şantiyi çırpıp hazırladığınız kremanın içine biraz şantiden ekleyin. Kekin alt kısmını çembere alarak üzerini istediğiniz reçel su da ıslattıktan sonra kremanın yarısını üzerine sürün. Daha sonra diğer keki de ıslatıp üzerine kapatın. Kalan kremayı üzerine sürün sonra Parça çikolataları serpiştirin. En son kalan kekin de iç kısmını ıslatıp üzerine kapatın. Pastayı krem şanti ve vişneler ile süsledikten sonra kenarlarını da pembe çikolata ile kapatın. Pastayı iki saat buz dolabında dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder