AŞURE

MALZEMELER
2 su bardağı doğranmış organik kuru incir
2 su bardağı organik kuru üzüm
1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı nohut
2 su bardağı doğranmış organik kayısı
1 çay bardağı kuru fasulye
500gr aşurelik buğday
100gr fındık ezmesi ve nar

8 Kişilik

-->
HAZIRLANIŞI
Bir gün önceden buğdayı ayrı bir tencerede olmak üzere, nohut ve kuru fasulyeyide birlikte kaynatın. Sonra sabaha kadar tencereden hiç çıkarmadan sabaha kadar bekletin. Kuru meyvelerimizide suda bekletmeyi unutmayın. Sabah olunca Buğday, nohut, fasulye, pirinci suları ile beraber düdüklü tencerede şekerinide ekleyip tekrar 30dk pişirin. Şimdi de Düdüklü tencereyi açınca akşamdan suda beklettiğiniz kuru meyveleri suları ile beraber ekleyin, karanfil ve gül yapraklarını katıp 15dk kaynatın ve tadını kontrol edin. Azsa gelmişse eğer tekrar şeker ilave edin. Aşureyi tabaklara alıp nar, fındık ezmesi, kuş üzümü, tarçın gibi ağız tadınıza uygun baharatlarla süsleyin.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder