DOMATESLİ OMLET

Bakmayın siz domatesli omlet dediğimize, pizzadan aşağı kalır yanı yok malzeme açısından. Kahvaltı sofranıza süslü mü süslü, lezzetli mi lezzetli, ilgi çekici bir şey hazırlayıp koymak istiyorsanız, bu omleti mutlaka deneyin diyorum, daha fazla uzatmadan tarifini veriyorum.

MALZEMELER
1 orta boy domates
2 yeşil biber
3 yumurta
1/4 sucuk veya 3-4 adet sosis
2 yemek kaşığı un (normal dolulukta)
biraz kaşar
birkaç zeytin
pul biber
tuz
yağ


HAZIRLANIŞI
Teflon tavada yeterli miktar yağda ufak ufak küpler şeklinde doğranmış domatesi ve yeşil biberi kavurun. domates ve biber yeterince kavrulup öldükten sonra tavadan alıp soğumaya bırakın. derin bir kap içerisine yumurtaları kırıp unu da kattıktan sonra topaklı un kalmayacak şekilde iyice çırpın. daha sonra olabildiğince ufak doğranmış sucuk veya sosisi katın. Sucuk veya sosis olmasa da olabilir fakat lezzet açısından tavsiye ediyoruz ve ufaltarak doğramanız da omletin içinde eşit dağılmasını sağlıyor. Halka veya yarım ay şeklinde iri doğramalardan kaçının. kattığımızda yumurtayı pişirmeyecek kadar ılıtılmış domates ve biber kavurmasını kaba ilave edin. yeterli tuz ve pul biberi de ekledikten sonra iyice çırparak bütün malzemeleri karıştırın. Temiz bir tavaya yağ koyup iyice yağı kızdırdıktan sonra tek seferde tavaya boşaltın ve kapağını kapatın. Kesinlikle karıştırmayın. Birkaç dakika normal ateşte piştikten sonra altını kısın ve içerideki sıcağın etkisiyle omletin üst kısmınında pişmesini bekleyin. en son rendelediğiniz kaşarları üzerine serperek kapağı 1 dk daha kapalı tutup erimesini sağlayın. üstünü süslemek sizin zevkinize kalmış. isterseniz çekirdeğini çıkardığınız birkaç zeytini halka halka doğrayıp süsleyebileceğiniz gibi kendiniz de bir şeyler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. yarın sabaha isteriz cihan eline sağlık :) sen yaptın değil mi? yoksa annen mi?:)))

    YanıtlaSil
  2. Misafirliğe gelenlerin isteklerini geri çevirmiyoruz, buyur gel :) Ben yaptım vişnap, söylemesi ayıp kendi tarifim :)) Gerçi omletin bu çeşidini başkaları da türetmiş olabilir fakat ben henüz rastlamadım :) Yaparsan senden de fotoğraf bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Bana bir anne olarak "Aferin!"den başka bir şey düşmüyor :) Tabii bir de, ellerine sağlık, afiyet olsun var ;)

    YanıtlaSil
  4. Annemden aferin almış kadar sevindim. Teşekkürler Banu.

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım hemen yapıcam zaten vişnabım vermiş tarifi güzel olmaz mı eline sağlık seninde

    YanıtlaSil
  6. Mavi Balon aman ununu fazla kaçırma, ekmeğe dönmesin :)Daha önce yapan bir kaç kişi unundan şikayetçiydi. Yaptıktan sonra da fikrini yazabilirsen seviniriz :) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Farkli gibi olsada nefis olmus uzat bir tabak cihan banada beklerim.

    YanıtlaSil
  8. Senin tabağın da hazırdı zaten, buyur:) Şu bir gerçek ki, misafirliğe gelen olsa da şu domatesli omletten yapsam diyorum. Birkaç kişiyle yenmiyor, 4-5 kişi olunca daha bir lezzetli oluyor yemesi :) Bir gün FF günü yapalım da orada yapayım gelenlere :)

    YanıtlaSil