MALZEMELER
2 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon
1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
sizin verdiğiniz ölçülerle yaparsak yarım litre su yarım paket şehriye sanırım çorbadan çok şehriye pilavımız olur.isterseniz ölçülerinizi tekrar gözden geçirin..
YanıtlaSilsizin verdiğiniz ölçülerle yaparsak yarım litre su yarım paket şehriye sanırım çorbadan çok şehriye pilavımız olur.isterseniz ölçülerinizi tekrar gözden geçirin..
YanıtlaSil