HALİM AŞI

Eski Türk yemeklerinden birisi olan halim aşı tarifimizi paylaşıyoruz bugün. Eti nohudu ile nohut yemeğini andıran buğday yarması margarin ve baharatlarla lezzeti tavan yapan eski gelenek bir çorba halim aşı. Tek başına doyurucu olabileceğinden acıktığınızda bir kase içerek açlığınızı çok rahat giderebilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
1 su bardağı nohut
½ kg kemikli et
1 su bardağı buğday yarması
1 adet soğan
6 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın ve nohutu haşlayın, haşladıktan sonra buğday yarmasını ve eti ekleyerek iyice pişirin. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra soğanları margarinle kavurun ve salçayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra bu karışımı çorbaya ekleyip, sıcak olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder