HAVUÇ ÇORBASI

Gözlere ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz havucun. Kimimiz kıtır kıtır yemeyi seviyor ve yiyoruz fakat çocuklarımızda böyle bir alışkanlık yoksa arada bir havuç çorbası yaparak bu sebzeden de faydalanmalarını sağlayabiliriz. Üstelik içindeki patates ve tereyağı çorbada sadece havuç tadı alınmasını engelleyerek daha çekici hale getiriyor.

MALZEMELER
Yarım kilo körpe havuç
2 adet patates
1 baş soğan
2 yemek kaşığı margarin veya bir çay bardağı sıvıyağ
6 bardak su
Yeterince tuz
Tatlı kaşığının ucuyla karabiber
Krema (isteğe göre)


HAZIRLANIŞI
Hafifçe eritilen yağa ayıklanmış, yıkanmış ve iri iri doğranmış havuç, patates ve soğan ilave edilir ve orta hararetli ateşte 5 dakika kadar hızlı hızlı çevrilir. Daha sonra üzerine su ilave edilir. 15-20 dakika pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle pürtüksüz hale getirilir. Bu çorbaya krema konulması tavsiye olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder