KESTİRME ÇORBASI

Bence içerisinde tavuk bulunan her çorba lezzetlidir:) Tavuk suyunun çorbaya kattığı lezzete hayran kalan birisi olarak bu çorbanın da muhteşem olacağını çok rahat söyleyebilirim sizlere. Denemek sizden, söylemek bizden...

MALZEMELER
:1 adet tavuk göğsü
5 bardak su
5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 limon
tuz
karabiber


Sos için:
 2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü  5 bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır. (Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir. Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir.Bir kase içerisinde 5 kaşık un 1 yumurta ve 1 limon  biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır.Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilir.Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır.
5 dakika kaynatılarak kapatılır.Sos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder