KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

Ezogelin çorbasında olduğu gibi mercimek çorbası da yemekhanelerin, lokantaların ve restoranların en has ve as çorbası. Yapması kolay olduğu kadar görüntüsü ve tadının yanında bir de besleyici ve doyurucu özelliğini eklersek herhalde neden bu kadar yaygın olduğunu anlayabiliriz. Buyurunuz mercimek çorbasının yapını öğrenmeye çalışan çorba severler...

MALZEMELER
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan


HAZIRLANIŞI
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder