MANTARLI STROGANOFF

MALZEMELER
400 gr Dana Kuşbaşı
200 gr Mantar
1 Adet Soğan
100 gr. Taze Krema
50 gr Tereyağı
2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
Karabiber
Tuz
1 Defne Yaprağı

HAZIRLANIŞI
Eti  kızarana kadar tere yağında kavurun. İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Defne yaprağını  ilave edip ve flambe edin. 2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu  çekinceye  kadar kısık  ateşte kaynatın. Taze kremayı ilave edin, kaynayınca  kırmızı  pul biberi üzerine serpiştirin. Pilav veya makarna ile hemen servis yapın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder