MALZEMELER
Dört yumurta
su bardağı toz şeker
İki su bardağı un
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
yarım çay bardağı su
Kreması İçin
İki Buçuk su bardağı süt
Üç çorba kaşığı un
Bir çorba kaşığı toz şeker
Bir paket vanilya
Şantisi İçin
Bir paket toz şanti
Bir su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Dört yumurtayı bir kabın içine kırınbir su bardağı toz şekeri ekleyip çırpı. Üzerine iki su bardağı söke unu bir paket kabartma tozu, vanilya, yarım çay bardağı su koyup karıştırın. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine daha önceden ısıtılmış yüz yetmiş derecede pişirip soğduktan sonra üç parça halinde kesin. Ayrı bir yerde kreması için iki buçuk su bardağı süt üzerine üç çorba kaşığı un, bir su bardağı toz şeker ve vanilya ekleyip karıştırarak pişirin. Kesmiş olduğunuz kekin birini servis tabağına yerleştirin üzerine marmelat sürüp ve sonra krema sürelim. Ve bu işlemi diyer iki katada uygulayalım. kalan kremayı tümden keki saracak şekilde dökelim. Tekrar üzerine bir su bardağı süt ve bir paket krem şantiyi çırpıp pastanın üzerine döküp dilimlemiş olduğunuz çileklerlede şekiller yaparak süsleyelim Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder