2 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan
maydanoz
tuz
karabiber
pul biber
Sosu için:
3 su bardağı su
1 et bulyon (isteğe göre)
1 yemek kaşığı domates salçası(renk vermesi için)
Üzeri için:
Yoğurt(isteğe göre sarımsaklı)
Tereyağı
Nane
Pul biber
HAZIRLANIŞI
Yufkalarımızı üst üste yayıyor ve ortadan ikiye bölüyoruz.Bu arada kıymanın içine maydanoz ve soğanımızı güzelce doğrayıp içine baharatlarımızı ve tuzumuzu atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Kestiğimiz parçalardan her birinin kestiğimiz taraflarına kıymalı harcımızı koyuyor ve kol böreği şeklinde sarıyoruz. Bunu 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Bu parçaları borcama güzelce dizip ,200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada bir tencerede çok az salça ile sıvıyağı kavurup üstüne 3 bardak su ekliyoruz ve et bulyonu atıyoruz. Su iyice Kaynıyor. Pişen mantıyı fırından alıp bu suyu onun üzerine güzelce gezdiriyoruz.10-15 dk yani suyunu çekene kadar tekrar fırınlıyoruz. Bu esnada tereyağı, nane ve pul biber ile sosumuzu hazırlıyoruz. Mantımız suyunu çekince fırından alıp,tabaklarımıza koyuyoruz. Üzerine de yoğurdumuzu ve sosumuzu döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder