MALZEMELER
200 gr yağsız kıyma
3 adet yufka
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım kg pazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Maydanoz, tuz, karabiber
pul biber
3 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Sıvıyağlı tavada, önce soğanı ve kıymayı kavurun. Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını ince doğrayıp ekleyin. Bu şekilde üç dakika daha kavurun sonra pazı yapraklarını da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Baharatlarınızı ekleyin ve ateşten alıp iç malzemenizi artık soğuması için bekleyin. Yufkanızı serin ve harçtan üzerine yayın. Karşılıklı kenarlarından yufkayi kapatın. Az sıvıyağlı teflon tavada arkalı önlü pişirin. Ve son olarak tereyağınızı gözlemenin üzerine sürün ve servis yapın. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder