BOLU TARHANA ÇORBASI

İç Anadolu ve Güneydoğuda yapılan tarhanalar bundan apayrıdır aslında, onlarla karıştırmamak gerektiğini belirteyim. hatta şekli şemali bile birbirine benzemez ama isimler aynı işte. Marmara ve Ege civarlarında bilinen bu tarhana çorbasının tadı bana domates çorbasını andırıyor aslında ama karar sizin.
MALZEMELER
100 gr yağsız kıyma
150 gr köy tarhanası
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı tereyağ
2 kg et suyu veya su
tuz

HAZIRLANIŞI
Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin.  Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı  karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan  sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder