MALZEMELER
Bir paket yulaflı bisküvi
100 gram tereyağı
Bir paket krem şanti
bir su bardağı süt
bir kutu krem peynir
Bir çorba kaşığı mısır unu
Bir ananas
Bir buçuk su bardağı ananas suyu
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırıp bir çember kalıba bastırın. Karıştırma kabın içine sür krem şanti koyatak çırpın ve üzerine labne veya krem peyniri ekleyip eğer ikiside yoksa yoğurdun sususz tarafında koyabilirsiniz. Küp küp doğradığınız ananasları da içine ekleyin. Şeftali veya kayısı da olabilir. Karıştırıp kalıptaki bisküvlerin üzerine boşaltın. Bir gece buzdolabında bekletin. Krema pişip koyu kıvamını aldıktan sonra ananas suyunu mısır nişastalı ile pişirip üzerine soğduktan sonra dökün. Tekrar buzdolabında soğutun ve soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder