MALZEMELER
1 su bardağından bira fazla toz şeker
1 paket margarin (veya tereyağ)
1 çorba kaşığı kakao
4 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı maya
süt
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında çözülmüş tere yağını (veya margarini) ufak ufak doğrayıp bir kaba koyun. Mikser ile birkaç dakika karıştırın. Toz şekeri ve yumurtaları katıp, karışım beyaz bir köpük haline geleinceye dek karıştırmaya devam edin. Unu, bir paket mayayı, bir tutam tuzu ve gerekirse biraz sütü ilave edin. Karışımı, krema halini alana dek karıştırın. Karışımı ikiye ayırın ve birine kakaoyu karıştırın. Kek kalıbını önce yağlayıp, una bulayın. Yağlı, yumurtalı, şekerli karışımı, kalıbın dibine yayın. Kakaolu karışımdan bir kat döktükten sonra malzemeler tükenene dek sırayla bu katları tamamlayın. Bir spatülayla yardımıyla üstünü düzeltin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin. Turtayı soğuttuktan sonra servis tabağına koyup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder