KAVUNLU YAZ PASTASI

MALZEMELER
110 gram tereyağlı bisküvi
60 gram tereyağı
bir tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
20 mililitre limon suyu
yarım adet karpuz
iki kadet kavun

Mus için:
altı yaprak jelatin
400 gram yoğurt
70 gram bal
70 gram pudra şekeri
Tarçın
bir tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
40 mililitre portakal suyu
20 mililitre limon suyu
400 mililitre krema
bir paket şekerli vanilin

HAZIRLANIŞI
Bisküvileri blender’da un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvi, limon suyu ve rendesi ile birlikte iyice çırıpın. Yağlı kağıt serili yirmi cm. çapındaki kelepçeli kalıba yayın ve iyice bastırın. Otuz dakika buzdolabında dinlendirin. Kavun ve karpuzun çekirdeklerini temizleyin. Yuvarlak oyma kaşığı ile toplam seksen adet top elde edin. Kağıt havlu üzerinde süzdürüp buzdolabında dinlendirin.

Mus için:
Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Yoğurdu kırk gram. bal, pudra şekeri, bir tutam tarçın, portakal kabuğu rendesi ve suyuyla iyice karıştırın. Limon suyunu ısıtıp suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin ve yoğurtlu karışıma ekleyin. on dakika buzdolabında dinlendirin. Kremayı şekerli vanilin ile katı karıştırın, yoğurtlu karışıma ekleyip çırpın. Muşu bisküvilerin üstüne yayın. Üzerini kavun ve karpuz toplarıyla kaplayıp hafifçe bastırın. Pastayı bir gece buzdolabında beklettikten sonra dikkatlice kalıptan çıkartın. Servis yapmadan önce kalan balı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder