BURSA LOKUMU

MALZEMELER
1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2  adet patates
2 kaşık tahin
1/2 lt süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz



HAZIRLANIŞI
Bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu  karıştırıp kabartın, 1 kg unun içine boşaltın.  Haşlanmış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım lt sütle yuğurun ve mayalanmasını  bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri  bir portakal  büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yaslatın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp,  rulo haline getirin. Hamur bitinceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup, öylece pişirilir sonradan kesilir, ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine yumurta sansı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle  örtün ve böylece  yumuşak olmasını sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder