MALZEMELER
Hamuru için:
Bir Yumurta 150 gram tereyağ
100 gram toz şeker
250 gram un
yarım paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
altı tane orta boy elma
Kreması için:
750 mililitre sıvı krema (schlagsahne)
bir paket vanilya
puding bir paket vanilya
60 gram toz şeker 40 gram badem kırığı
HAZIRLANIŞI
Bir yumurta, yüz elli gram tereyağ, yüz gram şeker önce yoğrulur, sonra iki yüz elli gram un, yarım paket kabartma tozu, bir paket vanilya katılır, kurabiye hamuru gibi bir hamur yoğrulur. Eğer hamur ele çok yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir. Bu hamur yirmi sekiz cm’lik kelepçeli kalıbın hem altına, hem kenarlarına döşenir resimdeki gibi. altı orta boy elma yıkanır, soyulur, ince ince doğranır hamurun üstüne yerleştirilir.
Kremanın yapılışı
Yedi yüz elli ml sıvı krema (Schlagsahne), bir paket vanilyalı puding tozu, bir paket vanilya, yüz yirmi gram şeker kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır elmaların üzerine dökülür, üzeri düzlenir en son üzerine badem kırığı serpilir, resimdeki gibi. Önceden ısıtılmış fırında yüz seksen derecede üzeri kızarana kadar pişirilir (bir saat civarında pişirin). Pasta tamamen soğuduktan sonra servis enin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder