ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

MALZEMELER
5 yufka
Yarım kg ıspanak
1 baş soğan + 3 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr yağsız beyaz peynir, çatalla ezilmiş
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp, küçük küçük doğrayın. Büyükçe bir kaba alıp, üzerine tuz karabiber serpin.Soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun, hemen ıspanakların üzerine dökülüp, iyice karıştırın. (Kavrulmuş soğanlar ıspanağın yumuşamasını sağlıyor)Yumurta, zeytinyağı, su ve biraz tuzu çırpın.Yağladığız tepsiye bir yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Üzerine yağlı karışımınızdan sürün. 1,5 yufkayı parça parça bölüp bütün yufkanın üzerine döşeyin. Tekrar yağlı harçtan sürüp ıspanaklı harcınızı tepsinin her tarafına yayın. Ezdiğiniz peyniri serpin. Tekrar 1,5 kat yayıp yağlı harçtan gezdirin. Geri kalan yufkanızın ortasını bir elinizle tutup tepsiden traşacak kenarları kopartın ve tepsiye yayın. Yağı sürün. Kalan bütün parçayı yayın. En alttan sarkan kenarları içe katlayın. Kalan yağ, su, yumurta harcını gezdirin.180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder