MALZEMELER
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık süt
yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker
İçi için;
3 adet patates
1 adet soğan
tuz, karabiber ve pul biber veya istediğiniz bir harcı yapabilirsiniz
Üstü için;
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta, susam veya çörek otu
HAZIRLANIŞI
1 su bardağı ılık süte şekeri ve mayayı ilave edip kabarmasını bekleyin.Unu ve tuzu karıştırın kabaran mayayı içine dökün ve yoğurun hamur özleşene kadar ılık sütü azar azar ilave ederek yoğurun.Özleşen hamuru ılık bir yerde 20 dakika mayalandırın.Patatesi haşlayın iyice yumuşayınca ezin.Bir tavaya soğanı ince ince kıyın ve pembeleştirin. Patatesi ilave edip biraz daha kavurun içine tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın.Mayalanmış hamuru bezelere ayırın ve unladığınız zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın.İçine patatesli harcı koyup sarın rulo haline getirip gül şekli verin yada istediğiniz şekilde de yapabilirsiniz.Yağlanmış tepsiye dizin.Yumurta,yağ ve yoğurdu çırpın yaptığınız böreklerin üstüne sürün.Susam veya çörek otu serpin.20 dakika kadar bekletin.200 Derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder